Kralingen Masters / Marathon Rotterdam 25 oktober 2020

Start voorbereiding: zondag 26 juli 2020 - onder voorbehoud -
Wij volgen de maatregelen van het RIVM, het NOC*NSF en de Atletiekunie.

Deze speciale groep lopers wordt in een intensieve trainingsperiode van 14 weken, onder professionele begeleiding, volledig klaargestoomd om hun droom, het lopen van een marathon, te verwezenlijken. Het is een speciale marathon trainingsgroep, genaamd Kralingen Masters. Lopers die de ambitie hebben om een marathon te gaan lopen, ervaren het samen trainen en toewerken naar zo’n bijzonder event als enorm motiverend. Al met al is het een intensief trainingstraject. Het programma neemt in totaal 14 weken in beslag, met wekelijks minimaal 3 trainingssessies. Dat is vrij veeleisend - derhalve moet je ontzettend gemotiveerd én gedisciplineerd zijn om dit te kunnen doen.

De trainers van Loopschool Kralingen hebben zelf meerdere marathons gelopen en weten precies wat lopers meemaken. “Het lopen van een marathon staat voor velen op hun ‘bucketlist’. Een geweldige uitdaging die uiteindelijk leidt tot een waanzinnige ontlading als je na die 42195 meter over de finishlijn loopt. Iedere deelnemer heeft zijn eigen doel. Van een persoonlijk record lopen tot het ‘gewoon’ uitlopen. Wat het doel ook is, het lopen van een marathon is een prestatie van formaat. Daar mag je ontzettend trots op zijn, welke tijd je ook loopt.

Trainingsdagen:

Dinsdagavond 19 uur
Donderdagavond 19 uur
Zondagochtend 9.00 uur ( Vanaf zondag 26 juli 2020 starten we met de lange duurlopen)

Om te kunnen instromen in onze marathongroep dien je voor 12 juli een 21 km duurloop in de benen te hebben en deze te kunnen finishen binnen de tijd van 2.15 uur!
De snelheid van de lopers tijdens de lange duurlopen, op zondag, ligt gemiddeld tussen de 9,7 km/u en 11 km/u.
26 juli starten wij met het marathon programma van 14 weken.
Streeftijden van onze marathonners: finishen tussen: 3:30 en 4:45 uur!
Uiteraard kun je al eerder dan juli in onze loopgroepen terecht.
( Vanwege het coronavirus is bovenstaande onder voorbehoud, wij volgen de maatregelen van het RIVM)

Interesse om je in een loopgroep voor te bereiden op de marathon van Rotterdam 2020? 

Stuur ons een mailtje; info@loopschoolkralingen.nl