Hardlooptraining voor absolute beginners basisniveau, beginners plus en gevorderden

Er zijn 4 soorten loopgroepen, te weten de absolute beginnersgroep basisniveau, de beginners plus groep, de gevorderden groep en de Kralingen Masters (Marathongroep).

Tijdens de looptrainingen ligt het accent op techniek, kracht, coördinatie, lenigheid en uithoudingsvermogen. Er is veel aandacht voor een goede warming-up en cooling-down. Daarnaast zal door middel van intervaltraining de loopconditie worden uitgebouwd. Iedereen kan op zijn eigen niveau meedoen in de desbetreffende groep.

Basisniveau absolute beginnersgroep
Een cursus voor mensen die geen (of nauwelijks) loopervaring hebben. In 7 weken bouwen we je conditie uit van nul naar 20-25 minuten hardlopen. Voor diegene die wil deelnemen aan de beginnersgroep, is het nodig dat er 1 uur probleemloos gewandeld kan worden (zie hardloopcursus voor beginners-basis niveau). Na deze cursus van 7 weken kun je eventueel doorstromen naar de beginners plus groep.

Beginners plus groep
Om aan deze groep te kunnen deelnemen, moet je minimaal 20-30 minuten aan een stuk kunnen hardlopen. In deze training ligt het accent op het uitbouwen van de hardloopconditie naar 45-60-90 min, waarbij de intervaltrainingen iets pittiger worden. Deze trainingen dragen bij tot verdere progressie. Na de beginners plus groep kun je eventueel doorstromen naar de gevorderden. ( Mits een 10 km duurloop binnen 60 minuten afgelegd kan worden)

Gevorderden groep
Geschikt voor lopers die makkelijk 10 km onafgebroken kunnen hardlopen, en onder andere ook wedstrijdgericht willen trainen.
Met doelstelling om de loopconditie verder uit te bouwen naar minimaal 75-120 minuten. Bij deze training is er veel aandacht voor loopscholing en het verbeteren van de coördinatie en het verder 'opvoeren' van de snelheid.
Gemiddelde niveau van de gevorderden groep: 10 km in 45-60 minuten.
Instroomvoorwaarde gevorderden: 10 km kun je finishen binnen 60 minuten!

Marathongroep - Kralingen Masters - 
5 januari 2025 starten wij met de voorbereiding voor de Marathon van Rotterdam (MR25)

Enthousiast geworden? Of heb je vragen ? 

Stuur een mailtje naar; info@loopschoolkralingen.nl