Kralingen Masters / Marathon Rotterdam 13 april 2025
Kick-off Marathontraining: zondag 5 januari 2025

Deze speciale groep lopers wordt in een intensieve trainingsperiode van 14-15 weken, onder professionele begeleiding, volledig klaargestoomd om hun droom, het lopen van een marathon, te verwezenlijken. Het is een speciale marathon trainingsgroep, genaamd Kralingen Masters. Lopers die de ambitie hebben om een marathon te gaan lopen, ervaren het samen trainen en toewerken naar zo’n bijzonder event als enorm motiverend. Al met al is het een intensief trainingstraject. Het programma neemt in totaal 14-15 weken in beslag, met wekelijks minimaal 3 trainingssessies. Dat is vrij veeleisend - derhalve moet je ontzettend gemotiveerd én gedisciplineerd zijn om dit te kunnen doen.

De trainers van Loopschool Kralingen hebben zelf meerdere marathons gelopen en weten precies wat lopers meemaken. “Het lopen van een marathon staat voor velen op hun ‘bucketlist’. Een geweldige uitdaging die uiteindelijk leidt tot een waanzinnige ontlading als je na die 42195 meter over de finishlijn loopt. Iedere deelnemer heeft zijn eigen doel. Van een persoonlijk record lopen tot het ‘gewoon’ uitlopen. Wat het doel ook is, het lopen van een marathon is een prestatie van formaat. Daar mag je ontzettend trots op zijn, welke tijd je ook loopt.

Trainingsdagen:

Dinsdagavond 19 uur - interval/ tempoblokken
Donderdagavond 19 uur - interval/ tempoblokken
Zondagochtend 9.00 uur - lange 'rustige' duurloop- toegankelijk voor niet-leden

Om te kunnen instromen in onze marathongroep dien je voor eind december een 21 km duurloop in de benen te hebben, binnen de finishtijd van 2:15 uur!
De snelheid van de tempogroepen op zondag, ligt gemiddeld tussen de 9,2 km/u en 11,5 km/u.
5 januari 2025 starten wij met het marathonschema van 15 weken.
Streeftijden van onze lopers: finishen tussen: 3:30 en 4:45 uur!
Uiteraard kun je al eerder dan januari in onze marathongroep terecht.
De marathongroep traint het hele jaar door.

Interesse om je in een loopgroep voor te bereiden op de marathon van Rotterdam 2024? 

Stuur ons een mailtje; info@loopschoolkralingen.nl