Kids Run

Het is een van de nieuwste ontwikkelingen binnen het hardlopen: kinderen die aan hardlopen doen. In het verleden was het hardlopen natuurlijk een onderdeel van atletiek, het voetballen of andere sporten. Maar tegenwoordig zie je steeds vaker vaders of moeders die een stukje in het bos gaan hardlopen met hun kinderen.

Nog niet zo lang geleden hadden veel experts en volwassenen de mening dat kinderen op hardloopgebied zich enkel aan (zeer) korte afstanden mochten wagen en dat hardlopen slecht was voor de ontwikkeling van het kind. Kinderen die buiten spelen, bewegen genoeg, was het devies. Inderdaad, vroeger. Het is algemeen bekend dat kinderen tegenwoordig veel minder bewegen en meer televisie kijken en achter de computer zitten. Daarom is bij kinderen, net als bij volwassenen, de noodzaak ontstaan om te gaan sporten.

Voordelen van hardlopen:

Hardlopen biedt een aantal voordelen, ook voor je kind. Het is een goedkope sport. Je hebt in feite alleen een paar hardloopschoenen nodig. Op die schoenen moet je overigens niks bezuinigen, die moeten goed zijn! Het is de meeste flexibele sport die er is: je kunt gaan wanneer je maar wilt en je kunt gaan lopen waar je maar wilt. Dit zijn de voordelen voor ouder en kind. Je kind zal meer energie hebben echter voor bijvoorbeeld heel drukke jongens is het juist een goede manier om energie kwijt te raken. Je kind zal mentaal sterker worden door te gaan hardlopen. En als hij of zij een wedstrijd meepikt, dan is dit ook een leerzame ervaring. Wanneer 
je het op de goede manier aanpakt, is lopen met je kind ook gewoon leuk en gezellig!

De laatste jaren komen er steeds meer wedstrijden voor kinderen. En die wedstrijden worden ook door steeds meer kinderen gelopen. Wellicht ben je als ouder niet in de gelegenheid om met jouw kind hard te lopen. Of ben je zelf geen echte hardloper maar je zoon of dochter toevallig wél...

Vanaf februari trainen en begeleiden wij jouw kind naar de 2,5 km wedstrijd of de mini-marathon/ City Run (4,2 km). Deze wedstrijden vinden plaats in april tijdens het marathon weekend van Rotterdam. De duur van deze hardloopcursus is 6 weken.

Geschikt voor kinderen vanaf 8 jaar t/m 12 jaar

1 x per week trainen
Woensdagmiddag

Start les 1: februari 2019, exacte datum communiceren wij nog.
De cursus duurt 5 opeenvolgende zaterdagen + een testloop, de 6e zaterdag!
Kosten 6 trainingen: 50 euro

Interesse om jouw kind in te schrijven voor deze hardloopcursus ?
Of heb je vragen stuur ons een berichtje: info@loopschoolkralingen.nl